Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

5x de mooiste watervallen in Noorwegen

Zeg je Noorwegen, dan zeg je ruige natuur. Fjorden, bergen en natuurlijk watervallen. Want regenen en sneeuwen doet het regelmatig, dus watervallen in Noorwegen zijn er volop. Vandaag zet ik 5 van de mooiste watervallen in Noorwegen voor je op een rijtje.

1. Watervallen in Noorwegen: Vøringsfossen

Voor veel mensen is de Vøringsfossen de mooiste waterval van Noorwegen. Vanaf 182 meter hoogte stort het water bulderend naar beneden. De waterval ligt bij het plaatsje Eidfjord in de buurt, goed te bereiken vanaf Bergen. Hier vlakbij vind je ook Hardangervidda Nationaal Park. In augustus 2020 is er een nieuwe brug geopend bij de waterval waarbij je de kloof kunt oversteken en op nog imposantere wijze dit natuurgeweld van dichtbij kan zien.

2. Meest gefotografeerde waterval: Seven Sisters

Één van de meest bezochte plekken in Noorwegen is de Geirangerfjord. En daar vind je de Seven Sisters, waarschijnlijk de meest gefotografeerde waterval van Noorwegen. Van zo’n 300 meter valt het water de fjord in. Wil je deze waterval écht goed zien? Bekijk hem dan vanaf het water tijdens een boottocht, want dan zie je pas goed hoe hoog de waterval is.

Watervallen in Noorwegen - Seven Sisters

3. Hoogste watervallen in Noorwegen: Mardalsfossen

In Midden-Noorwegen op de hoogte van Ålesund vind je één van de hoogste waterval van Noorwegen én van Europa: de Mardalsfossen. De totale hoogte van de waterval is ruim 700 meter. Check wel goed van tevoren wanneer je deze waterval gaat bezoeken: grote delen van het jaar staat de waterval droog. Meestal zit je van 20 juni tot 20 augustus goed en wordt het water ‘vrijgegeven’ door de waterkrachtcentrale. Ja, dat hoort er helaas een beetje bij in Noorwegen bij watervallen. De kracht kan goed gebruikt worden voor het opwekken van energie.

4. Bijzondere waterval: Steinsdalsfossen

Waar je bij de meeste watervallen alleen vanaf de voorkant het neerstortende water kunt bewonderen, is dat bij de Steinsdalsfossen net even anders. Hier loopt namelijk een pad achter de waterval langs, waardoor je het gevoel hebt middenin de waterval te staan. Zeker als het waait, wat het geval was toen ik de waterval bezocht, word je flink nat tijdens de wandeling. Maar de ervaring maakte veel goed. Het is geen enorm imposante waterval zoals andere in dit lijstje, maar wel een bijzondere.

Watervallen in Noorwegen

5. Langfossen

De Langfossen is niet de hoogste of de grootste waterval van Noorwegen. Maar wel een indrukwekkende en bijzondere waterval. Het is namelijk één van de weinige grote watervallen in Noorwegen die nog niet gebruikt wordt voor het opwekken van energie, maar hij kan gewoon in vrijheid naar beneden denderen. Je vindt de Langfossen bij de Åkrafjord onder het Folgefonna Nationaal Park.

Vertel eens, welke indrukwekkende waterval heb jij ooit bezocht?


Wil je ook een reis naar de watervallen in Noorwegen maken? En weet je niet goed waar te beginnen of wat je echt niet mag overslaan? Ik ben persoonlijk reisadviseur en stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs