Australië

Rode Outback zo ver je kan kijken, een onderwaterwereld die op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en wildlife die je nergens anders ter wereld tegenkomt: dat is Australië. Heb jij de wens om je droomreis naar Australië te maken en weet je niet goed waar je moet beginnen? Mijn eerste verre reis ging naar Australië en direct heb het land in mijn hart gesloten. 

Australië is uniek!

Iedere bestemming in de wereld heeft unieke eigenschappen, maar het landschap in Australië vind ik zelf met niets te vergelijken. En toen ik vervolgens aan de slag kon als Australië-specialist bij een touroperator was voor mij het plaatje compleet. Met ruim 10 jaar ervaring als specialist, ken ik Australië door en door. Ik heb er zelf meerdere keren mogen rondreizen en heb veel plekken persoonlijk bezocht. Ik stel dan ook graag jouw reis samen.

Niet zomaar een land..

De afstanden in Australië zijn enorm, maar dat maakt het juist ook zo’n gaaf land om te bezoeken. Je kunt niet alles zomaar rijden en maakt vaak gebruik van binnenlandse vluchten. Hoeveel kilometer je het beste per dag kan rijden, vertel ik je graag. En daarbij is het ook belangrijk om de verschillende seizoenen van het land niet te vergeten. Je wil immers niet wegspoelen van het strand als je na een actieve reis nog een paar dagen wil relaxen.

Reis naar Australië op maat

 Omdat een reis door Australië voor iedereen anders is, vind je op mijn website geen voorbeeldreizen. Wel deel ik graag de highlights van verschillende regio’s met je.

Mijn Australië top 3

Outback

Rood, roder, roodst: dat is de Outback van Australië. De Outback is een soort begrip in Australië, omdat een heel groot deel van het land Outback is. Hier wonen amper mensen en er zijn maar een paar geasfalteerde wegen. ‘Even’ Uluru of Kata Tjuta bezoeken? Hup, meteen 500 kilometer rijden. Dat is wat voor mij Australië zo bijzonder maakt. Die immense leegte wat al een bezienswaardigheid op zich is. En dan plots voor die enorme rotsen staan die uit het niets omhoog rijzen, dat is Australië!

De westkust

Waar veel reizigers voor een eerste keer Australië focussen op de oostkust en eventueel het zuiden, vind ik de westkust persoonlijk nog veel mooier. Hier rijd je letterlijk van nationaal park naar nationaal park. Ook hier weer de rode rotsen, maar vaak met felgroene begroeiing. Daarnaast de Pinnacles wat een soort gekke, hoge pilaren middenin het landschap zijn. En niet te vergeten Ningaloo Reef; het kleine zusje van het Great Barrier Reef. Hier vaar je niet met 100 man op een boot, maar met z’n tienen. In de zomermaanden heb je hier zelfs een grote kans op het spotten van walvishaaien.

Wildlife

Australië staat bekend om z’n unieke wildlife. Nergens anders ter wereld vind je buideldieren zoals kangoeroes, koala’s en opossums. Maar ook allerlei bijzondere vogels vliegen er in het rond. Die keer dat er onderweg naar de volgende bestemming plotseling tientallen kangoeroes opdoken die aan het genieten waren van hun ontbijt, staat in mijn geheugen gegrift. Door mijn vele reiservaring in Australië kan ik je precies vertellen waar je een grote kans hebt op het spotten van deze dieren. Geen garanties natuurlijk.. 😉

Op reis naar Australië?

Fijne weetjes, mooie reisverhalen, handige tips en vooral veel reisinspiratie vind je op de blog van Natuurlijk op Reis.