Zweden

Denk aan bossen, meren, elanden en Pippi Langkous en je hebt al een groot deel van Zweden te pakken. Een reis naar Zweden is perfect voor de rustzoekers die toch actief bezig willen zijn. Die lange boswandelingen willen maken, op vlotten willen varen en in de zomer willen genieten van de lange dagen tijdens de Midzomernacht.

Bossen en meren

Maar geen reis naar Zweden is hetzelfde en daarom kan ik jou helpen. Wil je met eigen auto vanaf Nederland rijden? Wil je wel een deel met de veerboot afleggen? Of wil je zelfs helemaal niet rijden, maar vliegen naar Zweden om daar pas de kilometers te gaan maken? Ik denk graag met je mee en maak voor jou een passend reisvoorstel.

Reis naar Zweden

Zweden is een grote bestemming en zeker wanneer je vanaf Nederland gaat rijden, is het een kwestie van keuzes maken. Ik kijk samen met jou naar de tijd die je voor de reis hebt en wat je echt graag wil zien en doen. Met mijn jarenlange reiservaring help ik je de keuzes te maken om een fijne vakantie te beleven. Reis je met kinderen, dan zul je andere plekken willen zien dan wanneer je met z’n tweetjes op vakantie wil. Iedere reis uniek. Ik werk niet met standaardroutes, maar het is soms wel prettig om alvast een idee te krijgen van de mogelijkheden.

Veel te bieden

Zweden heeft zoveel meer te bieden dan alleen de standaardplekken die veel aangeboden worden. Ben je op zoek naar een reis die helemaal bij jouw wensen past, dan stel ik die graag samen met je samen. 

Mijn Zweden top 3

Dalarna

In het hart van Zweden ligt de regio Dalarna. Ruige natuur, pittoreske rode huisjes, wilde beren en elanden is wat deze streek typeert. Waar Zuid-Zweden nog wat meer gemoedelijk is, kom je hier al voor het echte avontuur en de Zweedse wildernis. Het is een grootst, uitgestrekt gebied en hoe hoger je in Zweden komt, hoe minder mensen er wonen. Daar word ik nu echt gelukkig van..

Värmland

Duizenden meren en zo’n 2/3 van het gebied is bos. Je kunt je voorstellen dat je hier echt de natuur in trekt en met activiteiten als wandelen, kanoën, paardrijden of mountainbiken beleef je Zweden op z’n best. Deze regio is ook bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie met kinderen.

Skåne: afwisseling tijdens je reis naar Zweden

Zweden is meer dan alleen bossen en meren. De zuidelijke regio’s zijn lieflijk met glooiende heuvels en lange stranden. Skåne is de eerste kennismaking met Zweden als je via de brug vanuit Kopenhagen Malmö binnenrijdt. Nu ben ik zelf niet zo’n fan van de steden, al is een keer een citytrip tijdens je vakantie best een leuke afwisseling. Maar het fijne aan Skåne is dat je hier makkelijk in een comfortabele accommodatie aan de kust kunt verblijven, maar overdag back to nature kan gaan. De afstanden zijn hier minder groot en zeker wanneer je Skåne met de hoger gelegen provincies combineert, zul je een afwisselende Zweden vakantie hebben.

Op reis naar Zweden?

Fijne weetjes, mooie reisverhalen, handige tips en vooral veel reisinspiratie vind je op de blog van Natuurlijk op Reis.