Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

3 weken Nieuw-Zeeland

3 weken Nieuw-Zeeland

Een reis naar Nieuw-Zeeland is kostbaar en de vliegreis erheen is lang. Dus het liefst wil je alles uit je reis halen wat er in zit. Maar je hebt maar een beperkt aantal vakantiedagen. Is het daarom realistisch om in 3 weken Nieuw-Zeeland te bezoeken? En wat kun je dan zien in die 3 weken? Ik geef je graag een voorbeeldroute, maar weet dat er nog veel meer mogelijk is waarbij ik je graag help.

Route voor 3 weken Nieuw-Zeeland

Wanneer je 3 weken naar Nieuw-Zeeland gaat, kun je prima beide eilanden bezoeken. De meeste vluchten gaan naar Auckland en dit is dan ook de perfecte plek om je reis te starten. Meestal hanteer ik de verhouding om 1/3 van je tijd op het Noordereiland te verblijven en 2/3 op het Zuidereiland. Na Auckland is het daarom slim om direct af te zakken naar Rotorua en Tongariro National Park. Tenslotte eindig je in Wellington. Wil je de reis graag iets relaxter starten, kies dan voor schiereiland Coromandel in plaats van de meer bekende Bay of Islands. Coromandel ligt beter op de route tussen Auckland en Rotorua en daarmee bespaar je een flinke rit noord- en vervolgens weer zuidwaarts.

Abel Tasman in 3 weken Nieuw-Zeeland

Tips voor het Zuidereiland

Op het Zuidereiland zul je keuzes moeten maken. 3 weken Nieuw-Zeeland is niet erg lang en omdat je vliegreis al een halve week duurt, kun je zeker niet alles zien. Wat mij betreft zijn Abel Tasman National Park en de omgeving van Wanaka, Queenstown en de Milford Sound echte must-sees. Ik adviseer daarom om na de oversteek naar het Zuidereiland direct naar Abel Tasman te rijden. Daarna zak je langs de westkust af tot je bij het fjordengebied bent. Wil je daarna nog meer ruige bergen aan je reis toevoegen? Reis dan via het binnenland waar je de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, Mount Cook, passeert. Dit gebied leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. Kies je juist liever voor meer rust en glooiende landschappen, dan is een rit via de Catlins in het uiterste zuiden de beste route. Je rijdt vervolgens via Dunedin tot je de reis in Christchurch eindigt.

Is 3 weken te kort?

3 weken Nieuw-Zeeland is niet enorm lang. Zoals gezegd duurt de vliegreis al gauw een halve week, de heen- en terugweg opgeteld. Tel daarbij het tijdverschil en de tijd die je nodig hebt om te acclimatiseren op. Idealiter reis je dus naar Nieuw-Zeeland voor een iets langere periode. Dan heb je nog meer tijd om te genieten van de diverse landschappen. Maar als je die tijd niet hebt, dan is een reis in 3 weken dus zeker mogelijk en kan ik je alleen maar aanraden om het gewoon te doen! Nieuw-Zeeland is te mooi om niet te bezoeken. En ben je benieuwd wanneer je deze reis het beste kan maken, bekijk dan mijn blog over de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland.

3 weken Nieuw-Zeeland Zuidereiland

Wil jij 3 weken naar Nieuw-Zeeland? Of heb je nog langer de tijd? Laat mij je adviseren. Ik ben persoonlijk reisadviseur, heb bijna 15 jaar ervaring met Nieuw-Zeeland en ben er meerdere keren geweest. Ik stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs