Canada

Ze spreken er Engels en Frans, het is het land van bergen en beren, maar ook van knusse vissersdorpjes. En wist je dat dit land het op één na grootste land ter wereld is? Ik heb het natuurlijk over Canada. Wanneer mensen het over Noord-Amerika hebben, denk je al snel aan de Verenigde Staten, maar is een natuurbestemming bij uitstek.

Van oost naar west

Een rondreis maken door Canada kan per auto en per camper. In Oost-Canada bezoek je plaatsen als Toronto, de Niagara Falls en kom je langs vuurtorens, schattige vissersdorpjes en mooie kustlijnen. West-Canada staat bekend om de Rocky Mountains, Vancouver Island en natuurlijk wildlife. Beren en walvissen spotten mag niet ontbreken in je reis naar Canada.

Hulp met de planning

Canada is groot, heel groot! Kies je voor het westen of toch liever voor het oosten? Of misschien zelfs voor een cross country reis, waarbij je van oost naar west reist? Het is allemaal mogelijk, als je maar een goede planning maakt. Wat is haalbaar en wat niet? En daar kom ik om de hoek kijken.

Uniek maatwerk

Canada heeft zoveel te bieden en geen één reis is hetzelfde. Ik bied dan ook geen standaardreizen aan, maar ik kijk samen met jou naar je wensen en vervolgens stel ik een reis op maat voor je samen.

De Canadese Rockies

De meest bekende en ook twee van de mooiste nationale parken van Canada liggen in de Canadian Rockies. De Rockies maken deel uit van de Noord-Amerikaanse Rocky Mountains. Denk je aan Canada, dan denk je al gauw aan azuurblauwe meren en hoge bergtoppen. Dit vind je in Banff en Jasper; beide in West-Canada gelegen. Een rondreis door het westen van Canada is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan deze nationale parken.

Tofino

Relaxed, heerlijk laidback, strand en kans op walvissen: welkom in Tofino op Vancouver Island! Met de ferry net buiten Vancouver maak je de oversteek naar dit eiland. Tofino vind aan de westkust, dus het is vanaf de ferry nog een stukje rijden. Maar tijdens een rondreis door West-Canada die vooral om bergen en meren draait, is dit een welkome afwisseling. Maak vanuit Tofino zeker een excursie waarbij je het water op gaat: ga op zoek naar walvissen, of zwarte beren die langs de kust struinen.

Algonquin National Park

Niet ver van de steden Toronto en Montreal duik je in de wilde natuur van Canada met zwarte beren en elanden. Algonquin Provincial Park telt tweeduizend meren, watervallen en dichte bossen. Het park is ruim 7000 km2 groot en dus heb je hier vaak het rijk alleen. Dit nationale park is perfect in te passen in een reis door Oost-Canada. Hierna kun je kiezen of je verder westwaarts rijdt richting Nova Scotia of juist afzakt naar de Niagara Falls. En ben je in het najaar in Algonquin National Park? Dan heb je helemaal geluk! In de herfst kun je hier het natuurschoon de Indian Summer op en top beleven.

Op reis naar Canada?

Blog

Fijne weetjes, mooie reisverhalen, handige tips en vooral veel reisinspiratie vind je op de blog van Natuurlijk Op Reis.