Nieuw-Zeeland

Je neemt een beetje Noorwegen, voegt daar wat IJsland aan toe, mengt dat vervolgens met wat uit de tropen en je hebt Nieuw-Zeeland. Als het zo makkelijk zou zijn, waarom zou je dan 24 uur in een vliegtuig zitten om naar Nieuw-Zeeland te reizen? Een reis naar Nieuw-Zeeland is uniek!

Natuurbestemming die alles heeft

Zoek je een natuurbestemming die alles heeft, dan móet je naar Nieuw-Zeeland. Van vulkanen, tot groene heuvels vol met schapen, van tropische regenwouden tot ruige kliffen en watervallen. Is Nieuw-Zeeland echt de moeite waard om een etmaal voor in het vliegtuig te zitten? Ja, absoluut! Inmiddels ben ik zelf meerdere keren in Nieuw-Zeeland geweest en kan ik niet anders dan heel hard knikken dat je hier de tijd van je leven zult hebben.

Reis naar Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een bestemming die je prima in één vakantie kunt ervaren, mits je er voldoende tijd voor uittrekt. De reis er naartoe is lang en je hebt te maken met een groot tijdverschil. Eenmaal geacclimatiseerd en met de huurauto opgehaald kan de reis beginnen. Veel reizigers nemen de standaardroute langs de highlights van het Noorder- en het Zuidereiland. Daar is op zich niets mis mee, want ook die plekken zijn de moeite waard om te bezoeken. Het zijn niet voor niets hoogtepunten. 

Uniek maatwerk

Maar Nieuw-Zeeland heeft zoveel meer te bieden dan alleen de standaardplekken die veel aangeboden worden. Ben je op zoek naar een reis die helemaal bij jouw wensen past, dan stel ik die graag met je samen. Door mijn eigen reizen naar Nieuw-Zeeland en ruim 10 jaar als Nieuw-Zeelandspecialist te hebben gewerkt, weet ik precies wat voor jou de beste route zal zijn.

Op reis naar Nieuw-Zeeland?

Mijn Nieuw-Zeeland top 3

Abel Tasman National Park

Als je mij vraagt wat ik de mooiste plek tijdens mijn reis naar Nieuw-Zeeland vond, kan ik niet kiezen. Maar heel hoog bovenaan staat Abel Tasman National Park. Je slaapt vaak in een plaatsje vlakbij het park om vervolgens met de watertaxi het nationale park in te reizen. Vanuit de taxi zie je de wilde kustlijn al en eenmaal aan land wandel je van strand naar regenwoud, over touwbruggen en smalle paadjes. De vele varens en het ruisen van de zee brachten mij helemaal tot rust. Ondanks dat het flink wat uren doorstappen was om de boot terug te halen. Absoluut een aanrader!

Mount Cook / Aoraki National Park

De hoogste berg van Nieuw-Zeeland is Mount Cook. De berg beklimmen is voor de echte avonturiers, maar het nationale park om de berg heen is voor iedereen  spectaculair. Het begint al wanneer je aan komt rijden en Lake Pukaki ziet. Dit meer is zo immens blauw dat foto’s het niet eens eer aan doen. Langs dit meer kronkelt de weg met in de verte de berg Mount Cook. In het nationale park kun je allerlei hikes maken, van een uurtje tot meerdere dagen. Mijn tip is om de Hooker Valley Trail te lopen: van het ene plankenpaadje naar de volgende loop je naar de voet van Mount Cook. En de kers op de taart is natuurlijk een helikoptervlucht.

Taranaki: reis naar Nieuw-Zeeland

Een beetje een vreemde eend in de bijt is Taranaki wel. Deze slapende vulkaan ligt op het Noordereiland en wordt door de meeste reizigers overgeslagen. Zonde! Je zal iets om moeten rijden om langs Taranaki te komen, maar de rust die je hier vindt, is wat Nieuw-Zeeland voor mij zo’n fijne bestemming maakt. Geen polonaise zoals je op sommige plekken in Tongariro hebt. Je zal het grootste deel van het nationale park voor jezelf en een gids hebben. Want zeker die gids maakt de ervaring nog beter. De gids kent de beste routes, mooiste plekken en laat je Nieuw-Zeeland op en top ervaren.

Op reis naar Nieuw-Zeeland?

Fijne weetjes, mooie reisverhalen, handige tips en vooral veel reisinspiratie vind je op de blog van Natuurlijk op Reis.