Lapland

Bij wie staat het niet op de bucketlist? Een reis naar Lapland om het noorderlicht te zien. Een huskysledetocht maken door het winterse landschap en slapen in een ijshotel. Ik snap dat volledig, want eerlijk is eerlijk: Lapland is zo gaaf!

Winter wonderland

Ik durf wel te zeggen dat Lapland zeker in mijn top 5 van gemaakte reizen staat en ik weet dan ook goed hoe ik je Lapland het beste kan laten ervaren. De cabins waar je tijdens je reis naar Lapland in slaapt, zijn sfeervol. Houten blokhutten, een open haard in het midden en vaak ook met sauna om de actieve dagen relaxed af te kunnen sluiten. Wil je liever luxer verblijven, dan is dat natuurlijk altijd mogelijk. Glazen iglo’s of een nachtje in een ijshotel zijn enkele voorbeelden waar ik je mee kan helpen.

Laplandspecialist

In Lapland zijn ontzettend veel excursies mogelijk en ik adviseer dan ook altijd om deze van tevoren te boeken. Je bent vaak maximaal een week in Lapland en wil dan optimaal kunnen genieten van je dagen. Daarbij zou het zonde zijn tijd te verliezen met het uitzoeken van excursies ter plaatse. Boek je bij mij een reis naar Lapland, dan bekijk ik altijd samen met jou welke excursies je echt graag wil doen en welke bij jouw reis passen. Je boekt het complete plaatje. 

Reis naar Lapland

En zou ik het noorderlicht nou ook nog kunnen regelen en garanderen, dan had ik dat zeker gedaan. Maar dat is toch wel een beetje geluk hebben 😉 Al geef ik je uiteraard wel tips om de grootste kans te hebben om dit prachtige natuurverschijnsel te zien.

Nachtje ijshotel

Slapen in een houten cabin middenin de sneeuw is al een hele belevenis, maar wat dacht je van een nachtje in een ijshotel? Wil je een keer wat anders, dan is een nacht in een ijshotel of iglo absoluut aan te raden. Een unieke beleving die stiekem helemaal niet zo koud is. Vaak diner je eerst in het ijshotel of drink je een drankje aan de ijsbar. En de nacht breng je door in een heerlijk warme slaapzak. Ik kijk graag met jou mee of deze bijzondere nacht ook in jouw reis naar Lapland in te passen is.

Huskysafari

Op veel plekken in Lapland is het mogelijk om een huskysafari te maken. De honden leven op een soort grote boerderij, hebben alle ruimte en zijn gek op rennen. Ja, het is een toeristisch uitje, maar mij is tijdens deze excursie verzekerd dat de honden hier enorm van genieten. En dat heb ik zelf ook zo ervaren. Eenmaal in de slee hoor je om je heen niets anders dan rennende honden en een slee die door de sneeuw schuift. Je sjeest dwars door de bossen en over bevroren meren; een dikke aanrader!

Sneeuwscooteren reis naar Lapland

Ik ben zelf niet zo’n durfal, maar achterop een sneeuwscooter zitten vond ik heerlijk. Lekker scheuren door de bossen, want dit gaat hard! Je kunt alleen of met z’n tweeën op een scooter zitten en door de snelheid kun je flink wat kilometers afleggen. Vaak ga je onder begeleiding van een gids op pad en ik vind stiekem wel dat een Lapland-ervaring niet compleet is zonder sneeuwscootertocht.

Op reis naar Lapland?

Fijne weetjes, mooie reisverhalen, handige tips en vooral veel reisinspiratie vind je op de blog van Natuurlijk op Reis.