Amerika

Daar sta je dan, met zonondergang op het randje van de Grand Canyon. Rode rotsformaties om je heen, zo ver het oog reikt. De volgende dag stap je weer in je huurauto, op weg naar een ander nationaal park. Enorme bomen die tientallen meters boven je uittorenen, moerasland en besneeuwde bergen. Dit is nog maar het topje van de ijsberg van wat je in Amerika te wachten staat.

Amerika is uniek!

Iedere staat van Amerika heeft weer z’n eigen kenmerken en hoogtepunten. Kies voor een rondje zuidwesten of combineer pretparken met de natuur in Florida. Maar ook het noordoosten heeft je van alles te bieden. Een rondreis door New England betekent bijvoorbeeld uitgestrekte natuur, pittoreske dorpjes in de heuvels en veel cultuur.

Keuzes maken

Amerika is zo groot en heeft zoveel moois en afwisseling te bieden, dat je keuzes zult moeten maken. Wat zou je per se willen zien? Welke route is haalbaar? En wat kun je beter bewaren voor een volgende reis naar de Verenigde Staten?

Uniek maatwerk

Bij al deze vragen kan ik je uitstekend helpen. Omdat een reis door Amerika voor iedereen anders is, vind je op mijn website geen voorbeeldreizen. Wel deel ik graag de highlights van verschillende regio’s met je.

Yellowstone National Park

Volgens vele reizigers is Yellowstone het mooiste nationale park van Amerika. Ook bij mij staat dit park met stip op nummer 1 om te bezoeken. Het is echter wel wat meer een puzzel om hier naartoe te reizen; het park ligt namelijk niet direct op de route. Maar waarom zou je je reis naar Amerika hier niet omheen bouwen? Starten in Seattle en dan via andere nationale parken en het typische wilde westen afzakken naar Yellowstone. Zo bewaar je deze magische plek tot het einde van je reis. Maar denk je juist: ik kom naar Amerika voor Yellowstone, start dan met een vlucht naar Denver of Salt Lake City vanwaar je het snelst tussen de geisers en borrelende poelen staat.

Het noordwesten

Washington ligt toch in het oosten van Amerika? Jazeker, de hoofdstad van Amerika vind je helemaal in het oosten. Maar de staat Washington ligt juist in het noordwesten, om het gemakkelijk te maken. Tegen de grens van Canada, met Seattle en Portland als grootste steden, liggen Washington State, Oregon, Idaho en Montana waar je een complete reisbeleving hebt. Nationale parken als Mount Rainier, Glacier en Olympic vechten om de titel ‘mooiste park van het noordwesten’. Je hoeft echter niet te kiezen en kan ze prima combineren in een rondreis.

Grand Canyon National Park

Het nationale park wat ieder jaar het meest bezocht wordt, is de Grand Canyon en mag daarom niet ontbreken in dit lijstje. De uitgesleten rode kloof waar heel diep de Colorado-rivier doorheen stroomt, is uniek. De rotsen kleuren hier tijdens zonsondergang levendig rood en oranje en dat zorgt voor een uitzicht waar je even stil van wordt. En ja, je bent niet de enige bezoeker aan dit nationale park. Maar daarom weet ik juist die leuke plekjes te vinden waar je niet met tientallen toeristenbussen tegelijk staat. Wel een belangrijke tip: boek je reis naar de Grand Canyon op tijd, want dan zijn die fijne accommodaties of campings in het nationale park nog beschikbaar.

Op reis naar Amerika?

Blog

Fijne weetjes, mooie reisverhalen, handige tips en vooral veel reisinspiratie vind je op de blog van Natuurlijk Op Reis.