Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Weer Nieuw-Zeeland december

Weer Nieuw-Zeeland december

Je wilt op reis naar Nieuw-Zeeland en denkt daarbij aan de maand december. Is dat nu een goede maand om te reizen? Hoe is het weer in december in Nieuw-Zeeland? Valt er veel regen, is het lekker warm of kun je beter in een andere periode reizen? Ik ben zelf in december op reis geweest en vertel je er alles over.

Het weer in Nieuw-Zeeland in december

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond en daarom zijn de seizoenen omgedraaid ten opzichte van Nederland. Wanneer het bij ons zomer is, is het in Nieuw-Zeeland winter. En in onze winter is het daar dus zomer. Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat met zachte winters en vrij warme zomers. December, januari en februari zijn de echte zomermaanden. Het weer in december in Nieuw-Zeeland is dan ook meestal erg goed. De dagtemperatuur ligt gemiddeld tussen de 21 en 28 graden. De zon schijnt volop, maar er valt wel regelmatig een bui. Al is dat in december niet meer dan in andere maanden in het jaar.

Het weer in Nieuw-Zeeland in december

Wisselvallig

Houd er rekening mee dat er in Nieuw-Zeeland grote verschillen in het weer kunnen zijn. Sowieso is het Noordereiland vaak enkele graden warmer, omdat het dichter bij de evenaar ligt dan het Zuidereiland. En waar het de ene plek in december de 30 graden aantikt, kan het 100 kilometer verderop guur en regenachtig zijn. Het weer in Nieuw-Zeeland is behoorlijk onvoorspelbaar. Toen ik zelf in december in Nieuw-Zeeland was, was het op het Noordereiland juist koeler dan op het Zuidereiland. Op het Noordereiland was een windjack wel echt nodig, terwijl ik op het Zuidereiland veel in korte broek en t-shirt kon lopen. Typisch Nieuw-Zeeland, deze onvoorspelbaarheid.

Is december een betere periode dan november?

Het weer in december in Nieuw-Zeeland is over het algemeen beter dan in november. De dagtemperatuur loopt wat meer op en ook de nachten zijn iets minder fris. Maar in november is het vaak nog net iets rustiger dan in december, dus beide maanden hebben hun voordelen. Zoek je een periode waarbij je regelmatig je korte broek uit de koffer kan pakken, dan is de Nieuw-Zeelandse zomer een goede keuze.


Wil je nou ook naar Nieuw-Zeeland in december of een andere maand? Laat mij je adviseren. Ik ben persoonlijk reisadviseur, heb bijna 15 jaar ervaring met Nieuw-Zeeland en ben er meerdere keren geweest. Ik stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs