Picture of Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Beste reistijd Nieuw Zeeland

Beste reistijd Nieuw-Zeeland Ellen

Als bestemmingsspecialist kreeg ik vaak de vraag wat de beste reistijd voor Nieuw Zeeland is. Wanneer kun je dit land nu het beste bezoeken? In welke maanden is het weer het beste en wanneer zijn er niet teveel andere reizigers? Ik ben zelf in twee verschillende jaargetijden in Nieuw-Zeeland geweest en zal je dan ook uit eigen ervaring vertellen wat ik adviseer.

Wat is de beste reistijd voor Nieuw Zeeland?

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond en dat betekent dat de seizoenen er omgekeerd zijn. In onze winter is het daar zomer en andersom. Omdat Nieuw-Zeeland behoorlijk zuidelijk ligt, kan het er in de winter fris zijn. Het is daarin te vergelijken met Noord-Europa vind ik. Op sommige plekken in het land voelt de winder mild aan, waar op andere locaties een dik pak sneeuw ligt. Dit is naar mijn idee dan ook niet de beste reistijd; ik zou eerder voor de overige drie seizoenen kiezen.

Winter: beste reisperiode Nieuw Zeeland

Zomer beste reistijd Nieuw-Zeeland

De zomer, van december t/m februari is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland wanneer je puur naar het klimaat kijkt. De ochtenden zijn vaak nog fris, maar wanneer de zon eenmaal doorbreekt, kan het snel opwarmen. Maar vergis je niet: ook in de zomers kun je sneeuw tegenkomen en kan het flink waaien en regenen. Nieuw-Zeeland is niet voor niets een erg groen land en de vele bijzondere planten groeien niet alleen van zonlicht. Daar is regen voor nodig. Ik zeg dan ook vaak dat Nieuw-Zeeland vier seizoenen in een dag heeft. Een frisse start, stralende ochtend, winderige middag met een flinke bui in de avond.

Zomer: beste reistijd Nieuw Zeeland

De zomer is dus een goede periode om te reizen gezien het weer, maar daarentegen is het ook de meest toeristische periode. Zeker in de kerstvakantie, maar ook in januari en begin februari is het druk. Wil je voor jouw vakantie naar Nieuw-Zeeland niet alleen kijken naar het weer, maar ook graag in een wat rustigere tijd reizen, dan zou ik de zomer vermijden.

Lente/herfst in Nieuw-Zeeland

Zelf ben ik in de zomer in Nieuw-Zeeland geweest, maar ook in de herfst. Een wereld van verschil kijkend naar het aantal toeristen! Ik ben eind april/begin mei op het Noordereiland geweest en kwam onderweg amper anderen tegen. Bij toeristische trekpleisters waren we vaak de enige mensen en het weer viel mij ook enorm mee. Ja, je moet een lekker windjack meenemen. Maar die had ik in de zomer ook mee. En ’s avonds werd het sneller donker, waardoor je minder lange afstanden kan rijden. Al doe je dat toch niet snel in Nieuw-Zeeland, omdat je alle tijd wilt hebben om onderweg te kunnen stoppen.

Herfst: beste reistijd Nieuw Zeeland

Conclusie voor de beste reisperiode voor Nieuw-Zeeland

  • Zoek je het mooiste weer, dan is de zomer de beste reistijd voor Nieuw Zeeland.
  • Wil je minder toeristen, maar toch nog kans op mooi weer, kies dan bijvoorbeeld voor november of maart.
  • Zoek je nog meer rust, dan adviseer ik in april/mei of september/oktober te reizen.

Maar eigenlijk heeft ieder seizoen z’n voordelen. Het land is altijd prachtig 😊


Ben je enthousiast geworden over een vakantie naar Nieuw-Zeeland? Wil je zelf ook die kant op en weet je niet goed waar je moet beginnen of wat je echt niet mag overslaan? Ik ben persoonlijk reisadviseur en stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs