IJsland

Op nog geen 3 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt een bijzonder eiland: IJsland. Een land wat vooral bekend staat om z’n vulkanen en warme bronnen en waar je als rust- en natuurliefhebber, helemaal goed zit. Door de ligging van IJsland is het een bijzonder land en vind je er natuur die je met niets anders in Europa kunt vergelijken.

Alleen op de wereld

IJsland kun je zowel in de zomer als in de winter bezoeken en ik laat jou graag kennismaken met routes die van de gebaande paden gaan. De warmwaterbronnen vlakbij de hoofdstad Reykjavik zijn namelijk niet mooier of warmer dan de bronnen die je iets verderop vindt, maar waar veel minder mensen komen. Door mijn samenwerking met echte IJslandkenners, stel ik de reis voor je samen die je soms laat voelen dat je alleen op de wereld bent. In niemandsland rijden, geen toeristen om je heen hebben, maar toch weten dat Ellen, je persoonlijke reisadviseur alles tiptop geregeld heeft. Klink goed toch?

De seizoenen in IJsland

IJsland valt grofweg te verdelen in de zomer- en winterreizen. De beste beleving voor een zomerreis krijg je tussen juni en september. En wil je de kou trotseren, dan reis je hartje winter naar IJsland. Aan jou de keus wat het doel is van je reis. 

Reis naar IJsland

Omdat een reis naar IJsland voor iedereen anders is, vind je op mijn website geen voorbeeldreizen. Wel geef ik je hieronder alvast wat inspiratie voor IJsland in de zomer en in de winter.

Jökulsárlón

De namen in IJsland zijn bijzonder, net als het landschap. Jökulsárlón is het bekendste gletsjermeer in het oosten van het land. Het is geen echt meer, maar meer een soort lagune die verbonden is met zee. In het gletsjermeer drijven grote brokstukken ijs en doordat je hier te maken hebt met eb en vloed, verplaatsen deze ijsbergen zich naar zee. Wanneer ze vervolgens aanspoelen op het zwarte strand van Breidamerkursandur, geeft dat een magisch effect. Stel je eens voor: gitzwart zand bezaaid met doorzichtige ijssculpturen?

Thingvellir National Park

Op ongeveer 40 minuten rijden van hoofdstad Reykjavik ligt de Golden Circle. Een populaire route die je langs diverse indrukwekkende plekken van IJsland leidt. Eén van die plekken is Thingvellir National Park. IJsland ligt precies op de grens van twee tektonische platen: de Euraziatische en Noord-Amerikaanse. In Thingvellir National Park zie je de scheiding van deze twee platen, wat zorgt voor een uitzonderlijk mooi landschap. De platen schuiven ieder jaar een beetje verder uit elkaar. En helemaal bijzonder is dat je hier kunt snorkelen.

IJsland in de winter

Het zomerseizoen in IJsland is relatief kort, maar IJsland is ook een perfecte winterbestemming. Het is de perfecte bestemming voor een avontuurlijke vakantie, waarbij je kunt sneeuwscooteren en sneeuwschoenwandelen. Ook kun je in Noord-IJsland in de winter perfect walvissen spotten. En wanneer je ’s avonds koud en moe bent van het buiten zijn, stap je in je hottub om weer lekker op te warmen. En met wat geluk zie je boven je het noorderlicht dansen.

Op reis naar IJsland?

Blog

Fijne weetjes, mooie reisverhalen, handige tips en vooral veel reisinspiratie vind je op de blog van Natuurlijk Op Reis.