Picture of Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Nieuw-Zeeland gevaarlijke dieren

Kea-Nieuw-Zeeland-gevaarlijke-dieren

Komen er in Nieuw-Zeeland gevaarlijke dieren voor? Nieuw-Zeeland is misschien een onbekend land voor je en je hebt interesse om hiernaartoe op vakantie te gaan. Maar gekke dieren, spinnen, slangen of andere gevaarlijke dieren wil je liever niet tegenkomen op reis. Dan kan ik je direct gerust stellen: in Nieuw-Zeeland komen vrijwel geen gevaarlijke dieren voor.

Geen gevaarlijke dieren in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland vind je een grote verscheidenheid aan wildlife. Het bekendste dier is de kiwi. De kiwivogel dan, want de Nieuw-Zeelanders zelf noemen zich kiwi. En het groene eten is kiwifruit. Maar de kiwi is verre van gevaarlijk. Als je deze bijzondere vogel tegenkomt, mag je zelfs van veel geluk spreken. Naast de kiwivogel staat Nieuw-Zeeland bekend om de vele andere vogels die je nergens anders ter wereld vindt. Als voorbeeld de Kea, Weka en Kãkãpõ, allemaal alleen te zien in Nieuw-Zeeland.

Waterdieren

Naast vogels kun je in Nieuw-Zeeland diverse waterdieren tegenkomen. Dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen zijn allemaal te bewonderen. In de Bay of Islands en in Akaroa kun je zelfs met dolfijnen zwemmen in hun natuurlijke omgeving. Wel op een verantwoorde manier uiteraard en altijd op afstand. Zeeleeuwen vind je onder andere op de Otago Peninsula, een schiereiland op het Zuidereiland. En daarnaast kom je ze vrijwel gegarandeerd tegen in Kaikoura. Maar in Kaikoura vind je meer dan zeeleeuwen; hier heb je het hele jaar door kans op het spotten van walvissen. Een unieke belevenis!

Spinnen en slangen?

Komen er dan echt geen spinnen en slangen voor in Nieuw-Zeeland? Nieuw-Zeeland is een natuurbestemming, dus ja, ook hier zul je kleine spinnen tegen kunnen komen. Maar niet meer of minder dan in Nederland. Er zijn twee giftige soorten spinnen, waarvan één soort zo bedreigd is dat je deze niet zult tegenkomen. En voor de andere spin hoef je niet bang te zijn; deze geeft enkel een beetje jeuk als je deze al tegen komt en gebeten wordt. Wat een erg kleine kans is. En een groot voordeel van Nieuw-Zeeland: er leven geen slangen. Het enige dier waar je voor moet oppassen, is de zandvlieg. Deze leeft in Fiordland of aan de West Coast en geeft na een bijt een gemene jeuk. Mijn tip is daarom ter plaatse een middel hiervoor te kopen. De Nieuw-Zeelanders weten namelijk precies wat wel en niet werkt tegen dit beestje.


Heb ik je angsten weg kunnen nemen en wil je nou ook naar Nieuw-Zeeland? Laat mij je adviseren. Ik ben persoonlijk reisadviseur, heb bijna 15 jaar ervaring met Nieuw-Zeeland en ben er meerdere keren geweest. Ik stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs