Noorwegen

Ruig, ruiger, ruigst; dat is Noorwegen. Denk jij bij een reis naar Noorwegen ook direct aan de fjorden met hun hoge rotswanden waar watervallen vanaf kletteren? Beeld je eens in dat je daar, ja daar, middenin de fjord op een bootje drijft. De immense natuur en verder niemand anders om je heen. Dát is Noorwegen!

Maar Noorwegen is nog veel meer!

Slingerende wegen, dwars door bergketens heen. Hoogvlaktes waar muskusossen of elanden grazen. Het noorderlicht zien of varen met een postboot langs de kustlijn. Noorwegen is één en al natuur waar je heerlijk met eigen auto of camper kunt rondtuffen. Het liefst wil je alles zien in één vakantie, maar vergis je niet in de afstanden. Daarom ben ik er om je te helpen aan die perfecte reis door Noorwegen. Of je er nu voor het eerst komt of al vaker de schoonheid van het land hebt gezien; ik ken de ins en outs van dit bijzondere Scandinavische land als geen ander.

Tips van de locals

Vanwege mijn Scandinavische schoonfamilie ben al zeker 15 keer in Noorwegen geweest. Ik spreek de taal en wil ieder tv-programma over Noorwegen volgen. Mijn reishart gaat altijd net wat sneller kloppen als ik over Noorwegen mag praten. Noorwegen is enorm langgerekt en door de slingerende bergwegen, kun je niet overal even hard doorrijden om een bestemming te bereiken. Maar dat is ook niet hoe je Noorwegen zou moeten zien. Wil je Noord-Noorwegen verkennen? Plan dan voldoende tijd in of kies voor een fly-drive.

Uniek maatwerk

Noorwegen is veel meer dan alleen de eindbestemming, want de reis naar Noorwegen op zich is al een belevenis. Ik bied geen standaardreizen aan, maar ik kijk samen met jou naar je wensen en vervolgens stel ik een reis op maat voor je samen.

Fjorden: must tijdens je reis naar Noorwegen

Zelf vind ik dat een Noorwegenreis niet compleet is zonder op z’n minst één of twee fjorden gezien te hebben. En welk fjord je dan het beste kunt bezoeken, hangt helemaal van je reis af. Het beroemde Geirangerfjord is bijvoorbeeld een parel om te zien, maar ook het Sognefjord of Hardangerfjord zijn meer dan de moeite waard. Noorwegen en fjorden horen bij elkaar!

De Lofoten en Vesterålen

Authentieke vissersdorpjes, fjord na fjord en misschien wel een paar van de mooiste stranden van Europa: Welkom op de Lofoten en Vesterålen. Deze plekken helemaal in het noorden van Noorwegen passen wellicht niet in iedere reis. Maar als je de kans hebt om hier naartoe te reizen, grijp die kans dan zeker met beide handen aan. En wat dacht je van het noorderlicht in de winter?

Bergen en valleien

In Midden- en Oost-Noorwegen heb je diepe valleien, dichte bossen en enorme bergplateaus, zoals Dovrefjell, Jotunheimen en Rondane. Stap op de mountainbike, trek je wandelschoenen uit de koffer of klim in een raftboot. Deze plekken zijn perfect om Noorwegen actief te verkennen. En ik weet hier meteen de fijnste slaapplekken te vinden, zodat je na een lange en actieve dag goed je rust kunt pakken.

Op reis naar Noorwegen?

Fijne weetjes, mooie reisverhalen, handige tips en vooral veel reisinspiratie vind je op de blog van Natuurlijk op Reis.