Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Onze droom wordt werkelijkheid

Dromen moet je najagen zeggen ze toch? En niet voor niets was tijdens onze bruiloft ‘Droom, durf, doe en deel’ het nummer waarbij we dansend het stadhuis verlieten. Al jaren hebben Vincent en ik een droom. Iets wat begon met een stage in het buitenland en daarna een visualisatie tijdens een 4-daagse van mijn werk. Iets wat ons de jaren erna tijdens onze reizen niet meer losliet. En nu mag het hoge woord er eindelijk uit: WIJ GAAN EMIGREREN! Ontzettend spannend, heel erg gaaf, doodeng en wat we hebben we er zin in! Ik neem je de komende tijd mee in ons emigratieproces. Wat is er allemaal al aan vooraf gegaan, waar gaan we heen en natuurlijk het antwoord op de vraag: wanneer gaan jullie dan?

Het begin

Laat ik bij het begin beginnen. Het is al jaren onze grote droom om rustiger, ruimtelijker en meer in de natuur te wonen. Een vrijstaand huis met grote tuin waar Lieke en Jasmijn lekker kunnen spelen. Ravotten, in bomen klimmen, met speelhuisjes en voor ons alle ruimte en rust. We wonen inmiddels bijna 7 jaar in een heel fijn nieuwbouwhuis in Rijswijk wat van alle gemakken voorzien is. Superzuinig, een lichte woonkamer, fijne tuin. Maar het is wel een rijtjeswoning en daarmee niet ons ons droomhuis. Vaak hebben we tegen elkaar gezegd: Wat zou het gaaf zijn om middenin de natuur te wonen. Tijdens onze reis naar Nieuw-Zeeland hebben we diverse plekken bekeken om te zien of we daar zouden kunnen wonen. Maar Nieuw-Zeeland is ver..

Starten als zelfstandig reisadviseur

Twee jaar geleden heb ik mijn vaste baan bij een reisorganisatie verruild voor een nieuwe baan in de ICT. En die switch ging niet van een leien dakje. Het beviel niet en na 1,5 maand zat ik zonder werk. Tijdens een weekje op Texel sprak ik voor de gein de woorden naar Vincent uit: Nu ik toch zonder werk zit, kunnen we overal in Nederland gaan wonen. En dat idee heeft ons niet meer losgelaten. Ik heb uiteindelijk besloten voor mijzelf te starten als zelfstandig reisadviseur en met Vincent zijn ervaring in het onderwijs zouden we ons overal kunnen vestigen. We hebben huizen aan de rand van de Veluwe bekeken, in Limburg en ook de noordelijke provincies hebben we verkend. Eén keer hebben we zelfs een bod uitgebracht, maar dit werd helaas niets.

Door corona hebben we het afgelopen jaar nog meer tijd gehad om na te denken over onze wensen. Met een groot vel, de stiften van Lieke en een fles wijn ernaast zijn we onze plannen gaan uitschrijven. We hebben een behoorlijke overwaarde op ons huis en zouden wel wat meer financieel onafhankelijk willen zijn. Ok, dus geen tophypotheek meer. We willen ruimte om ons heen en niet kilometers in de file moeten rijden naar een natuurgebied. Check! Zo werd de lijst langer en onderaan de streep volgde de conclusie: wat wij zoeken, vinden we niet in Nederland, maar wel in het buitenland. En daarom gaan wij naar ………. *bouwt de spanning op* ………

Noorwegen!!

Het land is geen grote verrassing voor veel mensen die ons al langer kennen denk ik, maar wellicht onze plannen ook niet. Vincent is half-Noors, zijn familie woont er en we zijn er samen al ontelbare keren geweest. Inmiddels zijn de eerste grote stappen gezet en zitten we middenin de voorbereidingen. Want als corona het even toelaat, willen we nog dit jaar de stap zetten. Aaahh! Ik ga je de komende tijd meenemen in onze avonturen door middel van deze blog. Wil je nou geen blog missen, volg mij dan op Facebook. Hier kun je ook meteen terecht voor dé reistips en -inspiratie over o.a. Scandinavië die je zeker niet wil missen. Ha det!

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

3 reacties

  1. Fantastisch dat jullie die stap zetten ik had dat een X aantal jaren geleden ook moeten doen maar gelukkig woont marleen er en komen we er heel vaak en weet ik wat je in Nederland mist vooraf als je Noors Roods hebt.

  2. Echt stoer zoals de Noormannen zijn! Jullie zijn fijne mensen met een leven voor je. Echt een gaaf besluit Ellen en Vincent. En als de wereld weer open gaat, kun je overal je reis-/ onderwijsadviesbureaus starten toch?! Heel benieuwd waar jullie gaan landen. We’ll keep in touch! Ook over Nieuw Zeeland 😉 Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs