Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Zweden met kinderen

Je wil niet te ver rijden, wilt een keer iets anders dan Zuid-Europa en denkt daarom aan een reis door Zweden met kinderen. Doen of niet? Absoluut doen! Scandinavië is hot, maar toch merk je niet dat je hier met tig andere toeristen tegelijk bent. De bossen, langgerekte kust en vele knusse vakantieparken maken Zweden tot een ideale gezinsbestemming. Ik neem je graag mee op een digitale reis door Zweden.

Zweden met kinderen: hoe lang is het rijden?

Een belangrijk eerste punt: hoe ver is het nu precies rijden naar Zweden? Je kunt op verschillende manieren naar Zweden rijden en het hangt helemaal af tot waar in Zweden je reist wat vervolgens de beste route is. Meestal adviseer ik om in ieder geval één keer met de ferry over te steken, maar soms zelfs heen en terug voor een bootovertocht te kiezen. Voor zowel Zuid- als Midden-Zweden is de overtocht Kiel-Göteborg een goede keus. De route naar Kiel vanaf Utrecht is ongeveer 550 km. De boot vertrekt vaak eind van de dag, dus als je ’s ochtends vertrekt, zou je diezelfde dag nog op de boot kunnen stappen. Je slaapt een nacht op de ferry en de volgende morgen rijd je Zweden in. Ideaal toch?

Uitzicht Zweden met kinderen

Waarom naar Zweden met kinderen?

Je kiest voor Zweden als je op zoek bent naar bossen, meren, schelpen en krabbetjes zoeken op het strand, vlotten bouwen en elandensafari’s. Ben je meer van zon, zee, strand en All Inclusive resorts, dan is Zweden niet jouw bestemming. Omdat Zweden ontzettend veel leuke plekken heeft en iedere reiziger andere wensen heeft, luister ik als reisadviseur altijd naar wat jij in een reis zoekt en stel ik aan de hand daarvan jouw ideale vakantie samen. De beste route hangt ook helemaal af van de leeftijd van jouw kinderen. Vlotten bouwen die je niet snel met kinderen zonder zwemdiploma en een bezoek aan Pippi Langkous kan voor de wat oudere kinderen een beetje kinderachtig zijn Wat precies de leukste plekken zijn, verschilt daarom per reiziger. Hierbij geef ik je een klein voorproefje van wat Zweden te bieden heeft.

  • Reis je naar Zweden met kinderen dan wil je de bossen in kunnen trekken, bijvoorbeeld in de provincie Dalarna.
  • Spot elanden in de buurt van Frederiksberg.
  • Bezoek kleine vissersdorpjes aan de Zweedse scherenkust
  • Voor de kleintjes mag een bezoek aan het themapark van Pippi Langkous niet ontbreken
Credits: Johan-Willner-imagebank.sweden.se
Credits: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Waar slaap je?

Het leuke aan Zweden is dat je veel verschillende soorten accommodaties hebt. Natuurlijk kun je kamperen in Zweden, maar nog leuker vind ik zelf het verblijf op vakantieparken. Je hebt net iets meer comfort, vaak hebben de kinderen hun eigen slaapkamer, maar je profiteert wel van de voorzieningen die je op campings ook hebt. Meestal liggen deze parken mooi in de natuur, dus best of both worlds. Geen onpersoonlijke hotelkamers, wel sfeervolle huisjes omgeven door meren en bossen en speeltuinen direct om de hoek. En in je huisje heb je je eigen kookgelegenheid en badkamer. Wil je toch liever iets eenvoudiger overnachten, wat je uiteraard ook merkt in je portemonnee, dan zijn kampeerhutten een goede optie. Deze hutten liggen op campings en je hebt vaak geen eigen badkamer in je hut. Sommige hutten hebben een aparte slaapkamer en andere lijken meer op een studio. Wat deze hutten wel gemeen hebben: je sleept niet met je kampeerspullen, hebt altijd een lekker bed om in te slapen en je slaapt op de mooiste plekjes.

Accommodatie Zweden met kinderen

Wat denk je ervan, zou jij naar Zweden willen met je kids?


Ben je enthousiast geworden over een reis naar Zweden met kinderen? Wil je zelf ook die kant op en weet je niet goed waar je moet beginnen of wat je echt niet mag overslaan? Ik ben persoonlijk reisadviseur en stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs