Foto van Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Nieuw-Zeeland camper of auto?

Nieuw-Zeeland camper of auto - Queenstown

Een rondreis door Nieuw-Zeeland, dwars door het land van het Noorder- naar het Zuidereiland. Dat wil je toch?! Maar waar kies je voor in Nieuw-Zeeland; een camper of auto? Wat het ook wordt, een self-drive zorgt sowieso voor vrijheid en avontuur. Het land is erop ingesteld om rond te reizen met eigen vervoer; de wegen zijn goed, het is er veilig en als je het goed plant de afstanden goed te doen. 

Wat gaat het worden? Vrijheid blijheid met een camper of met een vertrouwde auto op pad? Allebei is natuurlijk te gek en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Toch geef ik de voorkeur aan een huurauto met accommodaties. Waarom? Ik leg het je uit. 

Nieuw-Zeeland camper of auto - Lake Tekapo

Nieuw-Zeeland camper of auto?

Reizen met een camper

Het grootste praktische voordeel is dat je altijd je eigen huis op wielen bij je hebt. Je hoeft niet te verkassen, pakt je koffer maar één keer uit (en in) en zet je boodschappen gewoon lekker in de koelkast. Zoals ieder voordeel z’n nadeel heeft (of was het andersom 😉 is het soms lastig dat je altijd met je hele hebben en houwen op pad moet. Niet even snel op en neer naar de supermarkt maar alles inpakken en mee. 

Wildkamperen kan, maar niet (meer) overal

Met je camper overnachten op een mooie plek onderweg! Wildkamperen midden in de natuur is natuurlijk geweldig en geeft je het gevoel van ultieme vrijheid. Helaas neemt in populaire gebieden het aantal plekken waar dit mag af vanwege overlast en vervuiling door wildkampeerders. Als je gaat wildkamperen, bereid je dan goed voor; zorg dat je zelfvoorzienend bent, voldoende stroom en water hebt en neem altijd je afval mee. 

Reizen op de bonnefooi 

Je wil regelmatig op een camping staan vanwege voorzieningen, dus Hop! vannacht gaan we naar die leuke camping. Volgeboekt! Zucht, en de volgende ook. Zeker in het hoogseizoen (van december tot februari) kan volledig op de bonnefooi reizen lastig zijn. Je zult dus alsnog een planning moeten maken als je een bepaalde route wil volgen en, zeker in de populaire gebieden, campings vooraf moeten vastleggen.

Campers zijn kostbaar

Het lijkt altijd voordeliger om met een camper op pad te gaan; je hebt je slaapplek immers bij je. Vaak is het om het even. Campers die volledig zelfvoorzienend zijn (en dat heb je nodig!), zijn in het hoogseizoen duur. Onderaan de streep is een camperreis hierdoor vaak niet voordeliger dan een uitgestippelde reis met een auto en accommodaties. 

Comfortabel in een (huur)auto

Reis je met een auto door Nieuw-Zeeland, dan voelt dat net als thuis, met dat verschil dat het over het algemeen heerlijk rustig is op de weg. Het links rijden is zo gewend en al gauw kijk je rustig om je heen naar al dat moois. Stoppen doe je waar je maar wil voor een picknick of dat ene perfecte plaatje. 

Nieuw-Zeeland camper of auto

De leukste plekjes om te overnachten

Maak je een autorondreis, dan heb ik de route al voor je uitgestippeld. Het enige wat jij hoeft te doen, is genieten van het land, zijn magie en mogelijkheden. Je hoeft nergens over na te denken, geen slaapplek te zoeken want je bed is al gereserveerd. De overnachtingsplekken die ik voor je uitzoek, zijn allemaal even uniek en veelal kleinschalig. Je komt er écht in contact met de locals want Nieuw-Zeelanders staan erom bekend enorm gastvrij te zijn. 

Nieuw-Zeeland camper of auto - uitzicht

Wat dacht je van deze; een boutique cottage in een tropische tuin op een steenworp afstand van Hahei Beach. Of je eigen lodge aan de voet van Unesco’s werelderfgoed Tongaririo National Park. In Abel Tasman National Park vind ik de meest knusse chalet voor je bij het strand met kano’s voor de deur en avontuur om de hoek. Een andere favoriet is de stijlvolle Bed & Breakfast met uitzicht over de Pacific Ocean voor en het Seaward Kaikoura gebergte achter je. De afwisseling van steeds weer verrast worden waar je nu weer slaapt maakt je reis echt uniek. 

Dus, waarom ik de voorkeur geef aan een huurauto met accommodaties?

  • prettig rijden in een comfortabele auto
  • vooraf alles voor je uitgestippeld
  • niet zoeken naar een plek om te slapen
  • kleinschalige overnachtingsplekken
  • afwisseling en verrast worden waar je nu weer slaapt
  • onderaan de streep maakt een het qua kosten niet uit

Twijfel je over wat bij jou past: een rondreis door Nieuw-Zeeland met camper of auto? Neem gerust contact op. Ik denk graag met je mee. Ik ben persoonlijk reisadviseur, heb bijna 15 jaar ervaring met Nieuw-Zeeland en ben er meerdere keren geweest. Ik stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs