Foto van Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Is Australië duur?

Is Australie duur - waterval

Die reis door Australië; hij staat al even op je wishlist, maar dat kost wel een paar centen, of niet? Dat een reis naar Australië alleen is weggelegd voor tweeverdieners met een dikke spaarpot, is een imago wat, als je het mij vraagt. onterecht is. Dat het een ander prijskaartje heeft dan twee weken kamperen in Frankrijk is ook weer logisch. Maar hoe zit het nou echt? Is Australië duur

Wat kost dat nou eigenlijk? Is Australië duur?

De prijzen in Australië zijn westers te noemen. Boodschappen in de supermarkt zijn ongeveer even duur als bij ons, net als uit eten gaan of een terrasje pakken. Alcohol daarentegen is vrij prijzig maar benzine is dan weer een stuk goedkoper. Dus, is het dagelijks leven in Australië duur? Dat valt wel mee; het is vergelijkbaar met Nederland.

Is Australie duur - vliegtuig

Je grootste kostenpost is je vlucht! Afhankelijk van de route, reisperiode en stops onderweg moet je rekenen op zeker € 1100,- per persoon. Zit je aan de schoolvakantie vast, dan lopen de prijzen soms wel op tot het dubbele. Belangrijkste tip: boek op tijd (zo’n 11 maanden van tevoren) en laat je tickets boeken door een professional. Doordat ik speciale tariefafspraken met luchtvaartmaatschappijen heb, kan ik tickets vaak goedkoper boeken dan wat je zelf online vindt. Daarbij heb ik ook de mogelijkheid om binnenlandse vluchten voor een veel lager tarief vast te leggen. 

Is reizen door Australië duur? 

Autohuur is goed betaalbaar en qua overnachtingen kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Boek je via mij, dan verblijf je veelal in knusse middenklasse hotels, cabins en B&B’s. Een camper lijkt soms voordeliger maar is het vaak niet. Het huren van een camper inclusief verzekering is erg prijzig. Onderaan de streep is een camperreis vaak niet voordeliger dan een uitgestippelde reis met een auto en accommodaties. 

Is Australie duur - westkust

Aan welke tours besteed jij je geld?

Natuurlijk wil je tijdens je reis allerlei leuke dingen doen. Excursies en tours kunnen prijzig zijn en dus is het belangrijk om slim te kiezen. Wat mag je echt niet missen en welke trips kan je eigenlijk best zelf doen? Ik help je niet alleen bij het samenstellen van je reis, je vliegticket en toffe overnachtingsplekken, maar ook bij het kiezen van de leukste activiteiten tegen de beste prijs.


Is Australië voor jou duur? Dat ligt dus vooral aan de samenstelling van je reis. Benieuwd welke route door Australië voor jou ideaal is en aan welke toffe dingen je je geld uit wil geven? Neem dan eens contact op, dan kijk ik met je mee en stel de voor jou perfecte reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs