Foto van Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Regelderegel

Inmiddels vertoeven wij alweer ruim een maand in Noorwegen en we krijgen de indruk dat er best wat mensen nieuwsgierig zijn hoe het met ons gaat. We vervelen ons hier niet in ieder geval.

Huizenupdate

We hebben helaas nog geen huis gevonden. Inmiddels zijn we wel meerdere bezichtigingen verder en hebben we zelfs een keer op een huis geboden. Maar ook in Noorwegen stijgen de huizenprijzen (iets). Door het systeem van steeds kunnen overbieden, zoals op een veiling, is een andere partij er met het huis wat wij wilden hebben vandoor gegaan. Jammer, maar het is niet anders. Er komt vast iets op ons pad, daar zijn we zeker van.

Camping life

Het leventje op de camping is ons goed bevallen. Voor mensen die normaal echt niet van kamperen houden, hebben we ons goed staande gehouden 😉 Onze tent is perfect: lekker groot, voor de meiden een eigen slaapruimte zodat ze elkaar niet in de weg zitten en we kunnen hem ook nog eens zonder ruzie opzetten. We hebben op twee campings gestaan en vooral de tweede plek was ideaal. Heerlijk rustig, met toch genoeg faciliteiten en een lekker strandje op de camping. En dat was fijn, want het is hier al weken mooi weer! Misschien roep ik het nu over ons uit.. de herfst komt er immers aan..

Inmiddels slapen we niet meer in een tent, maar zijn we al een ruime week bij Vincent z’n oma. Hier wilden we even alles op een rijtje zetten en laten bezinken. Helaas gaat het met Vincent z’n oma niet zo goed, dus hebben we daar extra zorgen om. Zij woont in het westen van Noorwegen, bij de fjorden onder de stad Bergen. Dus vanaf hier is het wel lastiger om potentiële huizen te bekijken. Aan de andere kant zorgt het er ook voor dat we niet als een malle in de auto springen om een huis te bekijken, maar dat we rustig afwegen of dit huis iets voor ons is.

Regelderegel

Naast het zoeken naar een huis is er nog genoeg te regelen. We hebben er al meerdere bezoekjes aan het belastingkantoor op zitten en de bankrekening is inmiddels geopend en klaar om te gebruiken voor de aankoop van een woning. Zo verandert onze to-do-lijst met de dag. De ene dag strepen we er flink op los en de dag erna schrijven we weer nieuwe dingen op die we niet moeten vergeten te doen. Zoals ik aan het begin al zei: we vervelen ons niet.

Om geen verhaal te hebben waarin ik opsom wat we precies allemaal hebben gedaan, hier nog een paar leuke weetjes over ons van de afgelopen maand:

 • Lieke heeft haar eerste krab(ben) gevangen. Trots dat ze was!
 • Op de eerste camping stond onze tent noodgedwongen wat scheef. Daarom begon Vincent standaard 30 cm hoger op zijn slaapmatje met slapen, omdat hij tijdens de nacht naar beneden zakte.
 • Vincent en kamperen betekent áltijd iets vergeten als je naar het toiletgebouw loopt (waardoor hij dus standaard 2x moest lopen).
 • Tijdens een rondje langs enkele huizen rondom Kristiansand hebben we een lekke band gekregen. 3 uur later konden we gelukkig weer op pad.
 • Jasmijn vindt het niet nodig op een slaapmatje te slapen; ze ligt er liever naast.
 • We hebben onze eerste wilde eland gespot!

Zodra we weer iets nieuws te melden hebben, lees je het hier 😉

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Eén reactie

 1. Beste Ellen&Vincent,
  Het blijft een grote belevenis!
  Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat!
  Succes met het vinden van een geschikt huis!
  Groetjes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs