Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Noorderlicht Noorwegen

Het noorderlicht ooit een keer zien, is voor veel mensen een wens. Het woord zegt het al: voor het noorderlicht moet je naar het noorden van de wereld. Zelf heb ik het noorderlicht in Fins Lapland gezien, maar wist je dat je het noorderlicht in Noorwegen ook erg goed kunt zien? Ik vertel je er graag meer over.

Noorderlicht Noorwegen boven de Lofoten

Waar noorderlicht Noorwegen zien

Om het noorderlicht te kunnen zien, is het belangrijk zo noordelijk mogelijk te reizen. In Zuid-Noorwegen heb je soms een kleine kans om dit natuurverschijnsel te kunnen aanschouwen, maar hoe noordelijker hoe beter. Het liefst reis je boven de Poolcirkel, omdat de kans dat je het noorderlicht ziet dan alleen maar toeneemt. Als uitvalsbasis kun je bijvoorbeeld denken aan Tromsø, maar ook de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen zijn goede plekken. Voor het noorderlicht is het wel belangrijk om zo min mogelijk licht om je heen te hebben. Kies je daarom voor een reis naar Tromsø, dan adviseer ik wel altijd om waar mogelijk buiten de stad te overnachten.

Noorderlicht combineren met excursies

Het noorderlicht in Noorwegen zien, is al een belevenis op zich. Maar omdat je nooit zeker bent dat je dit verschijnsel ziet, is het wel zo leuk om tijdens je vakantie ook activiteiten te ondernemen.

  • Natuurlijk ga je voor het noorderlicht naar Noorwegen.
  • Maar wat denk je van een sledetocht met husky’s?
  • Je kunt een tocht maken met een sneeuwscooter.
  • Sneeuwschoenwandelen vond ik ook een hele belevenis.
  • Of ga walvissen spotten tijdens je verblijf in Noord-Noorwegen.

Genoeg te doen dus en ik kan me voorstellen dat het lastig is om keuzes te maken. Als ervaren reisadviseur kan ik jou helpen die keuzes te maken.

Excursie tijdens je noorderlicht Noorwegen-vakantie

Wanneer kun je het noorderlicht in Noorwegen zien?

Het noorderlicht in Noorwegen is te zien van oktober tot en met maart. Maar er zijn ook jaren waarin het noorderlicht al voor het eerst in september verscheen. Wel geldt vaak dat het goed donker moet zijn, vandaar dat de wintermaanden dé periode zijn om het noorderlicht te aanschouwen. En hoe minder wolken aan de hemel, hoe beter het noorderlicht waar te nemen is. Ook de stand van de maan heeft invloed op hoe goed je het licht ziet. Maar je kunt alles nog zo goed plannen, op het weer heb je geen invloed. Het is daarom toch vooral een kwestie van geluk hebben..


Wil je ook een reis naar Noord-Noorwegen maken? En weet je niet goed waar te beginnen of wat je echt niet mag overslaan? Ik ben persoonlijk reisadviseur en stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs