Foto van Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Lapland husky safari

Lapland husky safari - zon

Een huskysafari in Lapland! Zie je jezelf al gaan. Dik ingepakt met je muts tot ver over je oren getrokken, zoef je over oneindige sneeuwvlaktes. De husky’s gretig en enthousiast, het uitzicht als uit een sprookjesboek. Het is de ultieme ervaring in winters Lapland. Hoe een husky safari in Lapland z’n werk gaat? Ik vertel je erover.  

Huskies! Je kent ze wel; de poolhonden met hun volle, pluizige vacht en pootjes weggezakt in een diep pak sneeuw. Eén blik van die felle ijsblauwe ogen en je bent op slag verliefd. Zo aaibaar en zachtmoedig als ze zijn, zitten ze ook vol enthousiasme en energie. En hoe kan je dat beter ervaren dan met een toch in een huskyslee?

Lapland husky safari - Ellen nieuw

Lapland husky safari; waar kan dat?

Lapland is het ‘land’ van de Sami en hun rendieren. Anders dan de naam doet vermoeden, is het geen land maar een regio die zich uitstrekt over het uiterste noorden van Finland, Noorwegen en Zweden. Huskysafaris kan ik voor je regelen in alle drie deze landen.  

Hoe lang en hoe ver?

Een huskysafari duurt minimaal 2 uur tot zelfs meerdere dagen. Wat bij jou past, hangt af van je wensen, reisduur en budget. Voor een eerste kennismaking kies ik vaak voor een tocht van 10 tot 20 kilometer. Reis je met kleinere kinderen, dan is 5 kilometer veelal lang genoeg.

Lapland husky safari

Lekker warm in de ijskou

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en vervolgens naar de huskyfarm gebracht. Hier krijg je warme thermopakken inclusief thermolaarzen en wanten; hele logge pakken die je heerlijk warm zullen houden. Zelf zorg je voor een warme onderlaag van thermokleding en wol of fleece. Voor je vertrekt krijg je een korte rondleiding over de boerderij en zie je hoe de honden voor de slee gespannen worden. 

Ben je klaar voor je Lapland husky safari? 

Met een paar extra dikke lagen stap je samen met je ‘buddy’ in de slee met daarvoor een stuk of zes enthousiast hyperactieve huskies. De één start met rijden, de ander zit in de slee. Maar Ho! Voor je vertrekt, krijg je een uitgebreide uitleg. Hoe te remmen; niet geheel onbelangrijk. Hou altijd de slee vast en vooral … voorzichtig zijn met de honden.

Lapland husky safari - slee

Je glijdt over een uitgestippeld pad door het betoverende landschap; over open sneeuwvlaktes, langs bevroren meren en door besneeuwde taigabossen. De sledehonden nemen je maar wat graag mee op pad en samen met de huskies voel je je een sterk team. Onderweg is ruimte voor een pauze, om foto’s te maken, iets warms te drinken en van plek te wisselen. 

Terug op de boerderij is het tijd om lekker op te warmen en bij te komen van je winterse avontuur. 

Lapland husky safari in ‘t kort

  • kies de duur en afstand die bij je past
  • neem warme onderkleding mee
  • thermopakken, laarzen en wanten krijg je daar
  • luister goed naar de instructies
  • maak oneindig veel foto’s en filmpjes
  • … en vooral: geniet!

Waar je de Lapland huskysafari op z’n best is? Dat weet ik dan weer! Ik help je daarom graag bij het uitstippelen van jouw ultieme reis naar Lapland. Ik ben persoonlijk reisadviseur en stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs