Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Kerst in Lapland

Het lijkt wel een sprookje om kerst in Lapland te vieren. Besneeuwde bomen, knus rondom het haardvuur in je houten huisje zitten en wie weet een bezoek brengen aan de kerstman in zijn dorp boven de poolcirkel. De kerstvakantie in het hoge noorden van Finland, Zweden of Noorwegen doorbrengen is ultiem. Het is romantisch of juist super gezellig met het gezin. In deze blog lees je mijn tips voor een reis naar Lapland in de decembermaand. En mocht je nou direct denken: ik wil naar Lapland met kerst, vraag dan een reisvoorstel bij mij aan.

Kerst in Lapland is net een sprookje

Hoe licht is het tijdens kerst in Lapland?

Het zal je niet onbekend zijn dat het in Lapland donker kan zijn, heel donker. De zon komt in plaatsen als Rovaniemi of Yllas wel op en het blijft zeker niet de hele dag donker. Rond 11:00 uur komt de zon boven de horizon uit en om 13:20 uur is het alweer gedaan met het licht. Maar.. Natuurlijk is het vlak voor zonsopkomst en vlak na zonsondergang niet helemaal aardedonker en zul je merken dat het beetje licht dat er is flink weerkaatst op de sneeuw. En zeg nou zelf, de schemer met overal lichtjes geeft een magisch gevoel toch?

Drukte in Fins Lapland met Kerstmis

Jij bent waarschijnlijk niet voor niets op deze blog uitgekomen. Je wil met kerst in Lapland zijn, misschien ook wel omdat je aan de kerstvakantie vast zit in verband met schoolgaande kinderen of werk. Ik herken het; het een man in het onderwijs heb ik al mijn reizen in schoolvakanties moeten plannen. De kerstvakantie is een fijne tijd, al is het niet de allergoedkoopste periode. Maar er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden voor een reis naar Finland in december, dat er altijd wel een passende reis te vinden is. En kun je ook in de voorjaarsvakantie weg? Dan is dat misschien nog wel een betere keuze. Zeker in de wat drukkere regio’s in Lapland komen genoeg toeristen. De kerstvakantie is dan ook de drukste tijd van het jaar. Dit merk je ook direct in de prijzen die stukken hoger zijn dan wanneer je niet met kerst in Lapland verblijft. Maar als je je hierop instelt, is er geen vuiltje aan de lucht.

Excursie tijdens kerst in Lapland

Beste reisperiode voor het noorderlicht

Naast verschillende excursies die je in Lapland kunt doen, wil je hoogstwaarschijnlijk ook op zoek gaan naar het noorderlicht. Hoe donkerder de lucht, hoe groter de kans op noorderlicht is. Aangezien je dit bijzondere natuurverschijnsel vaak ’s avonds of aan het begin van de nacht waarneemt, maakt het niet per se uit of je in de donkere decembermaand of in het iets lichtere februari of maart reist. Ik ben zelf eind februari in de voorjaarsvakantie naar Lapland geweest en heb het grote geluk gehad om 6 van de 7 avonden noorderlicht te zien. Het kan dus de hele winter!

Kans op noorderlicht tijdens kerst in Lapland

Wil je in de kerstvakantie naar Lapland, bedenk je dan dat:

  • Kerst in Lapland een drukke tijd is;
  • De dagen in december kort en donker zijn, maar dat sneeuw licht weerkaatst;
  • Je in de kerstvakantie vaak wel iets duurder uit bent (dan buiten de vakanties);
  • Maar dat je daarvoor in de plaats een supermooie ervaring krijgt!

Staat Lapland ook op jouw wensenlijstje?


Ben je enthousiast geworden over een reis naar Lapland? Wil je zelf ook die kant op en weet je niet goed waar je moet beginnen of wat je echt niet mag overslaan? Ik ben persoonlijk reisadviseur en stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs