Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Tijd voor een update

Wanneer komt er weer een nieuwe blog met jullie belevenissen? Hebben jullie alweer een update? En jeetje, het is inderdaad lang geleden dat ik iets gepost heb. Ik schaam me bijna, maar toch ook niet helemaal. Want ook hier in Noorwegen gaat het normale leven door. Maar ik snap dat het leuk is om andermans ‘Ik vertrek-verhaal’ te lezen. Tijd om weer even terug te gaan naar januari, want daar eindigde mijn vorige verhaal.

Werk werk werk

Na de jaarwisseling zijn Vincent z’n uren op de school hier in Vegårshei flink uitgebreid. Superfijn natuurlijk, want het is leuk om op de bonnefooi je huis en haard in Nederland te verlaten, maar werk is wel zo belangrijk. En ook mijn werkzaamheden namen steeds meer toe. Na 2 jaar corona-ellende ben ik intens dankbaar dat reizigers mij weer weten te vinden voor hun vakantieplannen. Ik heb de afgelopen tijd de mooiste reizen uit mogen pluizen.

Spontaan bezoek

Half januari kreeg ik van mijn vriendinnen Sietske en Mariëlle het bericht: ben je volgende week thuis? We gaan NU tickets boeken om je op te zoeken. Stuiter de stuiter en wat was het fijn om de liefste vriendinnen een paar dagen om me heen te hebben. Om hen ons nieuwe plekje te kunnen laten zien. Om te banjeren door de sneeuw in het bos achter ons huis. En om te gieren van het lachen om helemaal niets. Dat heb ik echt heel erg gemist en ik vond het afscheid dan ook even niet zo leuk.. gelukkig stond ons bezoek aan Nederland al gepland, dus de tijd zonder elkaar was te overzien.

een update met vriendinnen

Vrije tijd

Naast werk hebben we natuurlijk ook genoeg vrije tijd. Want wat doe je als je in een klein skigebied in Noorwegen woont waar 4 maanden per jaar sneeuw ligt? Juist, skiën in het weekend! Jasmijn is nog geen grote fan, die vond het na een paar meter al genoeg. Lieke daarentegen is een langlaufster in de dop. Die vindt skiën echt heel leuk en kijkt ook keer op keer uit naar de vrijdag, wanneer ze på tur gaan tijdens school. Skiën of sleeën in de wintermaanden, wandelen en lekker buiten in het bos spelen in de zomer.

Naast zelf de ski’s onder binden, biedt de gemeente Vegårshei ook een uitgebreid sportprogramma aan. In de sporthal worden dagelijks allerlei sporten aangeboden. Van vrij spel en peutergym tot handbal en aerobics. In de zomer verwisselt iedereen de sporthal voor buiten voetballen of fietsen. Het is een leuke, actieve gemeente en we proberen zoveel mogelijk ons gezicht te laten zien om mensen te leren kennen.

Corona

Tja, en toen vond corona ons ook. Aangezien Vincent alle leerkrachten met corona verving op school, was het niet de vraag óf hij het zou krijgen, maar wanneer. En binnen een week waren we alle 4 ziek. Gelukkig zijn we redelijk snel opgeknapt en waren ook net de regels voor isolatie versoepeld. Al met al zijn we er goed vanaf gekomen. Ik werd alleen precies in de drukste weken van het jaar op werkgebied ziek. Niet handig, maar toch merk ik wel dat ik hier makkelijker mee om kan gaan. Sinds onze emigratie naar Noorwegen leef ik veel meer in het moment. Waar ik vroeger enorm in de stress kon schieten in zo’n situatie, is het nu niet anders en kan ik me daar beter bij neerleggen.

Van de winter naar de lente

Inmiddels is het april en bijna alle sneeuw in onze tuin is weg. Er ligt nog een klein plukje vlak voor het huis, maar verder heeft de dooi (eindelijk) doorgezet. Sneeuw vind ik leuk, ik kan goed tegen de kou, maar ik vind de lente nog leuker. Vincent heeft zich de afgelopen weken druk bezig gehouden met het snoeien van de appelbomen. Waar we in onze vorige tuin 1 hele appelboom hadden staan, zijn het er nu bijna 30. Lust er iemand appeltaart, appelmoes, appelsap of cider? Mocht je nog andere suggesties hebben wat we kunnen maken met appels, we houden ons aanbevolen 😉

We zijn in de tussentijd ook naar Nederland geweest, maar daar kom ik in mijn volgende blog op terug. Dan is het misschien ook leuk om wat meer over de verschillen tussen Noren en Nederlanders te vertellen. En kan ik inmiddels precies uitleggen hoe Noorse kinderfeestjes in hun werk gaan (tipje van de sluier: een verademing t.o.v. de Nederlandse..).

Vi snakkes!


Ben je enthousiast geworden over Noorwegen? Wil je zelf ook op reis en weet je niet goed waar je moet beginnen of wat je echt niet mag overslaan? Naast mijn blog over onze emigratie ben ik persoonlijk reisadviseur en stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs