Foto van Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Canada met camper of auto?

Reis door Canada met camper of auto

Veel natuurbestemmingen zijn perfect geschikt voor een individuele rondreis. Je ziet veel van het land, heb de vrijheid om overdag te gaan en staan waar je wilt en kunt samen met mij je route uitstippelen. Ook Canada is zo’n land. De wegen zijn goed, het is er veilig, wat wil je nog meer? Alleen komt dan de vraag waarschijnlijk op: kan ik nu beter door Canada met camper of auto reizen? Ik help je graag op weg.

Canada met de camper

Reizen met een camper heeft veel voordelen. Je hebt altijd je eigen huis op wielen bij je, waardoor je onderweg alles wat je maar nodig hebt, zo kunt pakken. Even lekker picknicken? Koelkast open en broodjes smeren maar (moet je wel eerst boodschappen doen natuurlijk 😉). Geen gedoe met in- en uitpakken van je koffer, want dat doe je eenmalig als je je camper ophaalt. En je slaapt iedere nacht in hetzelfde vertrouwde bed. Zeker wanneer je met kinderen reist, kan dit veel rust brengen.

Canada reis camper of auto

Reizen met een camper heeft ook enkele nadelen. Zo ben je minder wendbaar en als je even een stad in wil, is dat soms best even wennen met de grootte van de camper. Tenslotte lijkt het of reizen in een camper heel veel vrijheid biedt, je kan immers overdag bepalen waar je ’s avonds staat. Maar zo werkt het in de praktijk niet. De mooiste campings zijn vaak al maanden van tevoren volgeboekt, dus is het verstandig om ook bij een reis door Canada met de camper vooraf je campingplaatsen te reserveren. Zeker als je in het hoogseizoen reist.

Canada met de huurauto

Naast reizen met een camper kun je in Canada ook heel goed met een huurauto op pad. Je hebt veel vrijheid en een auto rijdt toch net wat makkelijker dan een camper. Wanneer je via mij een reis regelt, zorg ik dat je accommodaties allemaal geregeld zijn. Je bepaalt overdag zelf je programma, maar weet dat er ’s avonds een bed voor je gereserveerd is. Het leuke aan een autorondreis is dat je wat meer afwisseling in je reis hebt. De ene keer een houten huisje in het nationale park, de nachten erna een fijn resort in de bergen.

Reis auto of camper Canada

Wat een voordeel van een camperreis is, is juist wat meer een nadeel van een autoreis. Vaak slaap je wel twee nachten op dezelfde plek, maar daarna is het tijd om door te reizen. En dat houdt dus wel in: alles weer in de tas stoppen en inladen in de auto. ’s Avonds begint het riedeltje opnieuw. Zelf vind ik dit nooit heel vervelend, want op reis heb je toch niet onbeperkt bagage mee. De afwisseling die de accommodaties bieden, vind ik juist altijd wel erg leuk. Maar het moet wel bij je passen.

Prijsverschil?

En hoe zit het dan met het verschil in prijs? Over het algemeen is mijn ervaring dat reizen naar Canada met camper of auto met middenklasse accommodaties even duur is. Je bent met een huurauto vooraf iets meer kwijt, maar met een camper betaal je de campings nog en heb je meer brandstofkosten. Voor de prijs maakt je keuze dus niets uit. Kies waar jij gelukkig van wordt.


Wil je nou ook naar Canada, maar twijfel je tussen een reis met een camper of een huurauto? Laat mij je adviseren. Ik ben persoonlijk reisadviseur en stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs