Foto van Ellen

Ellen

persoonlijk reisadviseur

Wat is de beste reisperiode Lapland

Je wil naar het koude noorden, maar wat is nu de beste reisperiode voor Lapland? Denk je aan het woord Lapland, dan denk je vast aan sneeuw, husky’s, noorderlicht en jezelf heel warm aankleden. Dat beeld klopt zeker. Maar wist je dat het weer in Lapland niet de hele winter gelijk is en dat er wel degelijk een beste reisperiode voor Lapland is? Ik vertel je er graag meer over.

Beste reisperiode Lapland winter

De winter in Lapland duurt langer dan onze winter. Logisch, want het gebied wat je Lapland noemt, ligt boven de poolcirkel. De dagen worden al sneller korter en de eerste sneeuw kan zelfs al in september vallen. In november is het gebied vaak bedekt onder een laag dikke sneeuw. De temperatuur kan nog wat schommelen, maar bereikt vaker wel dan niet het vriespunt of daaronder.

Thermometer beste reisperiode Lapland

De beste reisperiode voor Lapland start vanaf december en duurt tot april. In november kan het zijn dat er nog niet overal sneeuw ligt, zeker niet als je in een wat lager gelegen gebied verblijft. Wil je daarnaast een overnachting in een ijshotel beleven, dan is dat nog niet overal mogelijk, omdat de temperatuur daarvoor lang genoeg onder nul moet zijn.

Kerst in Lapland?

In december kun je prima naar Lapland, maar houdt er rekening mee dat de dagen erg kort zijn. De kerstvakantie is een drukke en dure periode en de dagen zijn op z’n kortst. Vanaf januari merk je dat de dagen langzaamaan langer worden en omdat er overal voldoende sneeuw ligt, hebben de bomen hun mysterieuze uitstraling. Het perfecte winterse plaatje wat mij betreft.

Februari en maart zijn hele goede reisperiodes voor Lapland. De dagen zijn al beduidend langer en het is koud, vaak heel koud. Februari is de koudste maand in Lapland, maar zolang je je warm aankleedt, is er niets aan de hand. Sterker nog: door de stand van de zon heb je vaak veel kans op het noorderlicht. Van maart tot half april worden de dagen nog langer en zal de temperatuur langzaam stijgen. Vanaf half maart komt zal de thermometer regelmatig boven nul aangeven. Een ideale periode dus als je wel het sprookje in Lapland wil ervaren, maar niet zo goed tegen extreme kou kan. Probeer echter als het even kan wel de periode rondom Pasen te vermijden, want dan moet je de accommodaties, excursies en pistes delen met Finnen en Zweden die vakantie hebben.

Huskytocht beste reisperiode Lapland

Lapland in de zomer

Wist je dat je ook in de zomer naar Lapland kunt reizen? Natuurlijk zal je ervaring dan anders zijn en ga je niet op zoek naar het noorderlicht. Maar de uitgestrekte vlaktes met grazende rendieren, die zie je zeker wel in de zomer. En Finland wordt ook niet voor niets het land van de duizend meren genoemd. Er zijn genoeg activiteiten mogelijk op en rond deze meren. En last but not least: in de zomer kun je de middernachtzon aanschouwen. De zon gaat dan niet onder en het is 24 uur per dag licht. Hoe bijzonder is dat?


Ben je enthousiast geworden over een reis naar Lapland? Wil je zelf ook die kant op en weet je niet goed waar je moet beginnen of wat je echt niet mag overslaan? Ik ben persoonlijk reisadviseur en stel graag je reis samen. Vul een reisaanvraag in en ik ga met veel plezier voor je aan de slag.

Nieuwste blogs

Deel deze blog

Op reis met Natuurlijk Op Reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs